Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі: вирок уродженцю Житомира за обвинуваченням у дезертирстві та державні зраді

26 червня 2024, 14:50

Корольовський районний суду м. Житомира розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина України Г., уродженця м. Житомир, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 111 (Державна зрада) та частиною 1 статті 408 (Дезертирство) Кримінального кодексу України.

Як зазначено у вироку суду, громадянин України Г. свідомо порушив військову присягу перейшов на бік ворога, скоїв умисні нетяжкий та особливо тяжкий злочини, які були направленні проти основ національної безпеки України, проти встановленого порядку несення військової служби та мають підвищену суспільну небезпеку.

Обвинувачений Г. у судові засідання за викликами суду не з’явився, про час та місце розгляду даного кримінального провадження повідомлявся неодноразово належним чином.

За результатами судового розгляду 24 червня 2024 року Корольовським районним суд м. Житомира ухвалено вирок, за яким громадянина України Г. визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 111( Державна зрада) та частиною 1 статті 408 (Дезертирство) Кримінального кодексу України, та призначено остаточне покарання у виді 15 років позбавлення волі.

Наразі вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

Корольовський районний суду м. Житомира